review: extraessay scripties

  • Achtergrond ExtraEssay
  • Review van algehele service en communicatie
  • Review van (diversiteit van) aanbod
  • Review kwaliteit scripties en essays
  • Beloofde garanties
  • Ons eindoordeel

Achtergrond ExtraEssay

Review van extraessay als scriptie schrijf dienst

ExtraEssay is een bedrijf met vestigingen in Schotland en Polen dat zich heeft gespecialiseerd in de branche van academisch schrijven met name in de ‘ghostwriting’ vorm. Dit houdt in de praktijk in dat het een overkoepelend orgaan is met een netwerk aan schrijvers die zelf al op academisch niveau zijn afgestudeerd, maar werkzaam zijn in lagere loon landen waardoor zij vaak meer (bij)verdienen als scriptie-schrijver dan met het werk waar ze voor opgeleid zijn. De academische en strikte cultuur in veel van deze landen (denk bijvoorbeeld aan Rusland of Polen) zorgt ervoor dat deze schrijvers zelf uitstekend opgeleid zijn en relatief veel uren kunnen besteden aan een academisch werk, terwijl iemand in bijvoorbeeld Nederland of België doorgaans meer per uur verdient met een studentenbaantje. (Zie hier meer informatie over koopkracht beloning per land (wikipedia)).
Deze ongelijkheid in lonen en werkgelegenheid is in essentie de kern van deze gehele branche, en extraessay is daarbij geen uitzondering.

Lees hier meer over ‘ghostwriting‘ voor academisch werk of bekijk onze ‘scriptie laten schrijven?‘ pagina voor een vergelijking van die drie grootse aanbieders..

Voor de rest van onze review delen we de totale ervaring op in ‘service en commmuncatie’, ‘diversiteit in aanbod’ en ‘kwaliteit van de scripties’ we bespreken de beloofde garanties en tot slot hebben we ons eindoordeel.

Service en  communicatie review

Thesishulp heeft over de jaren meerdere van dit soort diensten vergeleken en beschreven op het platform.

Hierbij blijft overigens onze waarschuwing dat dit officieel niet toegestaan en wij adviseren dan ook bij gebruik van een van deze diensten ook het geleverde werk niet direct zoals geleverd in te leveren, maar dit meer als blauwdruk te gebruiken om zelf verder aan te passen en om dit je zo meer eigen te maken

Hierbij was het altijd extraessay die simpelweg de beste service leverde. Vergeleken met andere partijen was dit doorgaans de partij die het snelst reageert, en het meest open staat voor aangepast eisen en wensen vanuit de klant als opdrachtgever.
Wel wordt verwacht dat deze communicatie allemaal via hun portaal wordt gevoerd (met wel een mogelijkheid voor email), wat prima werk mar natuurlijk niet zo comfortabel is als simpelweg via bijvoorbeeld whatsapp.
Zie hieronder een screenshot van het extraessay portaal bij de bestelling:

proces en contact met extraessay scripties

Wel heeft het gebruik van zo’n soort portaal het voordeel dat reactietijden van schrijvers gemonitord worden, wat wellicht bijdraagt aan de goede reactietijden van extraessay ten opzichte van sommige andere partijen in de scriptie schrijf branche.

Diversiteit in aanbod

review extraessay, aanbod

Hier kunnen we kort zijn. Extraessay levert simpelweg een erg groot aanbod wat betreft de verschillende typen werkstukken. Meest standaard zijn afstudeerscripties (e.g. de master thesis) en losse essays, maar er worden aanzienlijk meer optie geboden.
Deze opties zijn een stuk duidelijker wanneer je op de website ‘NLD’ selecteert als taal (bovenaan op dee extraeessay website). Nu kun je het niveau (middelbare school, hbo, bachelor, master of doctoraal) selecteren zowel als het type  (proefschrift, onderzoekspaper etc) in duidelijk Nederlandse termen.

Ons oordeel mbt de kwaliteit van de geleverde scripties

De kwaliteit van de geleverde scripties is moeilijk te vergelijken tussen partijen. We weten dat dat deze partij een return rate heeft van 85%, wat natuurlijk een goed teken is. Maar liever zouden we de feedback direct van klanten krijgen en deze vergelijken met die van concurrenten. Gezien de anonieme aard is dit lastig te realiseren. Wel is te zien dat op onafhankelijke review platforms (zoals sitejabber) de reviews overwegend positief zijn (4.73/5).

review extraessay overzicht op sitejabber
Extraessay’s review pagina op sitejabber

Wel zijn hier natuurlijk vraagtekens bij te in hoeverre dit nu echt betrouwbaar is. Wat overigens natuurlijk ook geldt voor de concurrenten.  

Zelf hebben we via mail ongevraagd twee reviews ontvangen van studenten die extraessay gebruikt hebben en hun review naar thesishulp hebben gestuurd:

reviewer extraessay 1
Anoniem

“Dank voor het toelichten van de extraessay services! In het begin was de site en alles daaromheen wat verwarrend maar het is me allemaal gelukt en ben erg tevreden met het resultaat. Nog een tip is dat je pas de iDeal optie te zien krijgt als je nederlands als taal pakt.. Dat was niet super duidelijk, maar al met al scheelde me dit alsnog onvoorstelbaar veel werk!”

reviewer extraessay 2
Anoniem

“Hi thesishulp. Ik wilde het via jullie platform laten doen zoals ik toen al had gemaild maar heb het uiteindelijk toch via extraessay gedaan. Nog bedankt voor je hulp, en mocht je er iets aan hebben, extraessay heeft me uitstekend geholpen en ik heb mijn uiteindelijk scriptie zelf nog wat getweaked en wat kleine grammaticale dingetjes verbeterd maar alles zag er goed uit!“

Wat we verder nog met zekerheid weten, en wat ons vertrouwen in extraessay verder versterkt, is dat voor de partijen die we op dit moment vergelijken op ons platform (extraessay, grademiners en dissertationguru) we geen klachten over de kwaliteit hebben ontvangen. (dit was in het verleden bij een partij die we niet zullen noemen, anders en deze hebben we om die reden van ons platform afgehaald in 2017).

Geleverde Garanties

Een plagiaat-vrij garantie is vrij standaard in deze branche en dat zou ook niet meer dan vanzelfsprekend mogen zijn. Een sterke plus van extraessay is echter dat ze ook een gratis revisie garantie geven. Dit houdt in dat wanneer je je scriptie ontvangt en je toch een aantal dingen anders wilt zien of verbeterd wilt hebben, dit gratis gedaan kan worden.
We weten van studenten dat deze garantie ook nageleefd wordt, dus vinden dit een erg sterk punt.

Ons eindoordeel

review extraessay oordeel

Er zullen meerder reviews volgende op deze website, gezien het gebruikt van partijen als deze enorm toeneemt onder Nederlandse studenten waaronder thesishulp gebruikers.
Met de informatie die we als buitenstaanders hebben, een combinatie van reviews van externe partijen zoals sitejabber en trustpilot, zowel als ervaringen meegedeeld door onze thesishulp gebruikers lijkt extraessay voor nu de best keuze. Waar kwaliteit en prijs tussen de verschillende aanbieders weinig verschilt en overal ongeveer gelijk lijkt, is extraessay simpelweg iets sterks qua communicatie en meer responsive op gestelde vragen.

Andere kleinere voordelen van extraessay zijn de gratis revision garantie, de optie voor een Nederlandse interface* (wat toch erg prettig kan zijn bij het selecteren van bijvoorbeeld opleidingsniveau en type essay/scriptie) en de iDeal betalingsoptie (voor partijen werken enkel met creditcards wat met Nederlands en Belgische debit cards niet altijd lukt)

Wil je een vergelijking zien op basis van meerdere factoren waaronder de prijzen, kijk dan op onze scriptie laten schrijven pagina voor een vergelijking van de drie grootste scriptie aanbieders.

* Nederlandse interface (‘NLD’) is te selecteren in de header van de extraessay website. Let op dat dit niet wil zeggen dat de daadwerkelijke scriptie of essay ook in het Nederlands geleverd kan worden. Dit is namelijk voor zo ver wij hebben kunnen vinden voor geen enkele aanbieder een optie.

Meer informatie