Scriptie laten schrijven

scriptie laten schrijven logo
 1. Samenvatting (TL;DR/conclusie)
 2. Inleiding ‘scriptie laten schrijven’
 3. Scriptie laten schrijven; waar moet je op letten?
 4. Kan ik mijn scriptie laten schrijven via thesishulp of marktplaats?
 5. Wat zijn goede partijen om mijn scriptie te laten schrijven?
 6. FAQ

De top drie uit onze test

Gebruik een van bovenstaande links voor 10% korting op je eerste bestelling

Samenvatting.

Je scriptie laten schrijven in plaats van dit zelf te doen is risicovol maar kan noodzakelijk zijn of bepaalde voordelen hebben. Dit is echter niet toegestaan, mocht je het toch willen doen, probeer deze scriptie dan als blauwdruk/voorbeeld te gebruiken voor een eigen versie inplaats van deze ‘as is’ in te leveren. Gebruik bij het uitbesteden geen peer-to-peer netwerk (zoals marktplaats) maar kies voor professionele partij.
Let bij je keuze voor een partij op voorwaarden als niet-goed-geld-terug garantie en zoek zelf referenties, of gebruik de partijen die we hier adviseren op basis van feedback van de vele studenten die je voor zijn gegaan.

Onze ‘beste uit de test’ suggesties zijn

de nummer 1 voor scriptie laten schrijven
 • Voor het laten schrijven van je scriptie:
  nr. 1  extraessay //uitbesteden, Engelstalig (Nederlandstalig werk beperkt mogelijk)
  nr. 2 grademiners.org //uitbesteden, Engelstalig
  nr. 3 dissertationguru.net //uitbesteden, Engelstalig

Inleiding

Niet zelf zwoegen maar je scriptie laten schrijven?

Elke student, hbo of wo, is verplicht een scriptie te schrijven om te kunnen afstuderen.
De ‘scriptie wordt soms anders genoemd, thesis, essay, bachelorproef, masterproef, werkstuk of paper bijvoorbeeld. Maar in essentie gaat het om een (geschreven) werkstuk waarmee de student de in al zijn studiejaren vergaarde kennis en vaardigheden demonstreert. Je kunt het zien als alternatief voor een heel groot (open boek) eindexamen. Voordelen voor de student hiervan zijn dat alles nagezocht mag worden er op bepaalde punten overlegd mag worden met de docent/professor.
De nadelen zijn dat het erg veel zelfdiscipline, planning en simpelweg tijd vergt om zelfstandig een scriptie te schrijven.

Hoeveel tijd kost de gemiddelde scriptie?
De gemiddelde scriptie kost tussen de 3 en 9 maanden. Het kan sterk verschillen tussen een bachelorscriptie en masterscriptie. Het aantal uur dat een scriptie kost om te schrijven kun je schatten door het aantal ECTS dat jouw faculteit of hbo aan de afstudeerscriptie heeft toegewezen te vermenigvuldigen met 28. Voorbeeld: hbo-rechten geeft 30 ECTS voor de scriptie, 30*28 = 840 uur. Maar 840 uur is niet voor iedereen mogelijk.
Wat zijn nu de opties voor studenten die bijvoorbeeld door tijd vergende bijbaantjes of intensieve sporten simpelweg geen 840 te besteden hebben?

Scriptie laten schrijven; waar moet je op letten?

Het is belangrijk te realiseren dat dit (scriptie laten schrijven) geen vanzelfsprekend veilige business is. Het komt geregeld voor dat een voormalig student een (mogelijk zelfs afgekeurde) scriptie aan meerdere studenten probeert te verkopen. Dit zorgt ervoor dat meerdere studenten een scriptie inleveren die vervolgens afgekeurd wordt op basis van ‘plagiaat’.
(Het is mbt plagiaat protocol bij universiteiten en hogescholen elke ingeleverde scriptie door software te halen die de inhoud automatisch checkt op overlap in een database met alle andere ingeleverde scripties.)
Dit soort oplichters maken het erg risicovol om je scriptie te laten schrijven via een peer-to-peer netwerk als bijvoorbeeld marktplaats.
We adviseren daarom om dit bij een betaalde, professionele dienstverlener te doen. Thesishulp heeft goede ervaringen met de partijen achter extraessay en grademiners.org.

Als je zelfstandig een partij gaat zoeken om je scriptie te laten schrijven tegen betaling, let dan goed op deze punten:

 • Algemene indicatoren van een betrouwbare website
  • https ipv http,
  • telefoonnummer op de site
  • actieve chat of een contactformulier
 • Wordt er een vast model voor de prijsberekening gehanteerd?
 • Zijn de kosten niet te mooi om waar te zijn?
 • Zijn er referenties van andere studenten te vinden op sites buiten het beheer van partij zelf (kijk bijvoorbeeld eens op sitejabber of trustpilot)
 • Wordt er een ‘niet goed geld terug’ garantie geboden?

Kan ik mijn scriptie laten schrijven via thesishulp of marktplaats?

Onze Thesishelpers mogen officieel niet een volledige bachelor of master scriptie tegen betaling voor iemand anders schrijven. Omdat het door iemand anders laten schrijven van een scriptie door de onderwijsinstellingen niet wordt toegestaan. We voeren echter een gedoogbeleid hierop, dus het komt wel voor. Dit zal dan ook niet bestraft worden door ThesisHulp.nl
Studenten blijven we erop wijzen dat het laten schrijven van je scriptie door iemand anders (ookwel een ghostwriter scriptie genoemd) niet zomaar veilig is. We raden het vooral af dit via een peer-to-peer netwerk (dit zijn platforms zoals marktplaats maar ook het inhouse platform van thesishulp zelf) te doen. Dit omdat een peer-to-peer netwerk vaak niet in staat is om een kwaliteitsgarantie te geven en fraude moeilijk op preventieve wijze tegen kan gaan.

Dus onze tip voor het laten schrijven van scripties is om het niet via een peer-to-peer netwerk als marktplaats te doen. Als je je scriptie wilt laten schrijven door iemand anders, raden we aan om een professionele partij te gebruiken. Kies er een waar je altijd een beroep kunt doen op de niet-goed-geld-terug garantie, en waar prijzen volgens een vast en transparant model worden berekend.

Thesishulp tip:  Overweeg je scriptie niet volledig uit te besteden om er simpelweg vanaf te zijn, maar laat een scriptie schrijven door een professionele partij om als blauwdruk en voorbeeld te dienen om je daarna echt eigen te maken door het aan te passen en te veranderen waar jij het met jouw aandacht beter kan maken. 

Wat zijn goede, betrouwbare partijen om mijn scriptie te laten schrijven?

Om te voorkomen dat studenten opgelicht worden zouden we bij thesishulp graag een aantal betrouwbare partijen met een goede trackrecord aanbevelen. Welke dan vergeleken kunnen worden op bovenstaande punten zodat elke student voor zichzelf kan beslissen welke ‘scriptie-schrijf dienst’ voor hem de juiste is.
Het aanbod van bewezen betrouwbare partijen die voor de student een goede, volledige scriptie kunnen schrijven is echter extreem beperkt.

beste reviews voor scriptie laten schrijven

Als we de checklist van belangrijke punten (bovenstaand) aflopen bij alle partijen waar je je scriptie kunt laten schrijven tegen betaling, eindigt extraessay als beste partij (met name door de lage kosten. Op plek twee van beste scriptie schrijvers komt Grademiners.org .
Met beide partijgen hebben we goede ervaringen, overwegend positive feedback en we hebben de openbare klantenreviews gecontroleerd en zover mogelijk (i.v.m. anonimiteit) nagevraagd.Criteria


Totaalprijs scriptie (30 pagina's)

(Hier gaat nog 10% vanaf bij de eerste bestelling)

24/7 bereikbaar

Plagiaat check + garantie

iDeal

Gratis herziening

Kwaliteit Score (Jabber & Intern)

Geleverde Scripties

'Niet goed geld terug' garantie 

Korting op 1e bestelling

Onze beoordeling (Top 3)

ExtraEssay

9,80 per pagina.

274,40

(2 pagina's gratis. Betalen via iDeal of Visa)

Bekijk Nu

4.6/5 & 9.7/10

36k

Gebruik onderstaande knop voor 10% korting

#1

Grademiners

9,70 per pagina.

291,00

(betalen met PayPal mogelijk)

Bekijk Nu

4.5/5 & 9/10

45k

Gebruik onderstaande knop voor 10% korting

#2

DissertationGuru

13,80 per pagina.

414,00

(hoogste korting op eerste bestelling; 15%)

Bekijk Nu

Onbekend

Onbekend

Gebruik onderstaande knop voor 15% korting

#3

WordPress Pricing Table Plugin
beste reviews voor scriptie laten schrijven

Voor het volledig laten schrijven kom je al snel bij extraessay terecht. Dit is ook de enige aanbieder waar je met het in Nederland populaire iDeal kunt betalen. Gelukkig dit ook de partij waar we de beste ervaringen mee hebben.
Over de gehele markt zijn Nederlandstalige schrijvers moeilijk te vinden. ExtraEssay lijkt de enige partij te zijn die überhaupt Nederlandstalig werk levert, maar heeft wel een structureel tekort aan Nederlandstalige schrijvers. Hierdoor zijn deze veelal bezet en kan dit aanzienlijk langer duren. Het is ons advies om je scriptie te laten schrijven in het Engels (of Duits) en dit indien nodig zelf te vertalen naar het Nederlands.

We beloven bij thesishulp op zoek te blijven naar meer partijen met even goede referenties. We hopen binnenkort onze lijst van geteste partijen te kunnen uitbreiden!

Tip: lees ook ThesisHulp’s artikel over een ghostwriter scriptie

Wat kost het om een scriptie te laten schrijven?

Gemiddeld kost het laten schrijven van een master scriptie 330 euro. Dit is op basis van 11 euro per pagina, met gemiddeld 30 pagina’s voor een volledige scriptie. De exacte kosten voor het laten schrijven van een scriptie zijn afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld het aantal pagina’s en het vakgebied.
Je kunt deze tool gebruiken om een schatting te maken van de kosten bij extraessay

[ excuses, deze tool werkt niet meer na een update. je kunt een vergelijkbare tool vinden door een van de onderstaande links te volgen ]

De 5% kortingscode: ‘ UM6BP ‘ (<- kopieer deze 5 tekens) en gebruik dan deze link: ‘ extraessay ‘ of de button.
Update: extraessay heeft een aantal nieuwe kortingscode voor thesishulp.nl lezers: 76N5G | RQUK5 | OSWBP | 89AV2 | E3ESJ


F.A.Q.

Scriptie laten schrijven via ExtraEssay (FAQ)

Wat kost het om een scriptie te laten schrijven?

Wat het gemiddeld kost om je volledige scriptie te laten schrijven is 330 euro. Dit is op basis van ongeveer 11 euro per pagina, voor hbo en wo scripties, met gemiddeld 30 pagina’s voor een volledige (afstudeer) scriptie.
De kosten voor het laten schrijven van een scriptie zijn afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld het aantal pagina’s, bronvermeldingen en het opleidingsniveau. Je kunt een accurate schatting van de kosten maken op thesishulp met dit tooltje of meteen naar extraessay gaan om een prijs te onderhandelen.

Is deze aanbevolen partij (ExtraEssay) betrouwbaar?

In welke partijen wij aanraden op thesishulp.nl is betrouwbaarheid de belangrijkste factor. Als we dat niet kunnen garanderen voor elk essay of scriptie dan gaan we deze partij niet op onze site aanbevelen. Extraessay is de enige partij die het mogelijk maakt voor klanten om anoniem maar wel openbaar feedback te geven. Dit doen ze door zich bloot te stellen voor kritiek of klachten op review sites waar ze zelf niet kunnen censureren of waar ze enkel de mooie reviews kunnen publiceren (link).
– Sitejabber: 4.5 van 5
– Trustpilot: 4.5 van 5
reviews overzicht scriptie laten schrijven

Kan (en mag) ik mijn scriptie door chatGPT laten schrijven?

Dit lijkt technisch gezien met de huidige staat van LLM’s zoals chatGPT wel te kunnen, maar dit is niet toegestaan volgens het beleid van alle Nederlandse universiteiten en hogescholen. Bovendien blijft het ‘hallucineren’ een hardnekkig probleem, die juist bij het veelvuldig en gedetailleerd refereren vereist bij scripties veel voorkomt. Wel kan het heel handig zijn om formules om te zetten naar LaTex, te helpen bij het corrigeren van code, het herformuleren van te lange zinnen en dergelijke losse taken.

Wat bepaalt de prijs?

De prijs wordt berekend op basis van een aantal factoren, waaronder;
– het type opdracht (20+ typen, waaronder essay, scriptie, dissertation, research paper, etc)
– het niveau (middelbare school, mbo, hbo (‘undergraduate’), wo (‘master’s’), en zelfs PhD thesis en dissertaties)
– de tijd tot deadline (van 14 dagen tot 24 uur ( in sommige gevallen is 8uur mogelijk)
– het aantal pagina’s (exclusief titelpagina en bibliografie want deze pagina’s zijn gratis)
Gebruik dit tooltje om de prijs te berekenen of ga meteen naar extraessay gaan om een opdracht te geven.

Hebben jullie een coupon of kortingscode?

Jazeker. Je kunt via deze link gaan en dan is de 10% thesishulp kortingscode al ingevuld. Je kunt ook elke andere link vanaf thesishulp gebruiken en dan bij je uiteindelijke bestelling de code die onder deze FAQ op onze website staat toevoegen. Overigens is in deze branche 5% korting vrij gebruikelijk. Je kunt hier dan ook altijd om vragen als een bepaalde korting niet gelukt is, geef dan aan dat je via thesishulp.nl verwezen bent en rekende op 5% korting. In sommige gevallen zal je dan alsnog 5% korting krijgen.

Kan ik niet in problemen komen op basis van plagiaat?

Elke scriptie/essay of ander soort opdracht wordt gecheckt met een plagiaat checker voordat deze wordt geleverd. Zo levert ExtraEssay (link) een ‘plagiaat-vrij’ garantie bij elke opdracht.

plagiaat-vrij scriptie laten schrijven, uitbesteden essays

Kan ik mijn scriptie in het Nederlands laten schrijven?

Ja, bij extraessay is Nederlandstalig een optie. Wel is het belangrijk hierbij op te merken dat er een structureel tekort is aan Nederlandstalige schrijvers, die juist erg veel opdrachten van Nederlandse studenten krijgen waardoor dit aanzienlijk langere wachttijden heeft dan bij een Engelstalige scriptie.
Het is natuurlijk ook een optie om je scriptie in het Engels te laten schrijven en deze als voorbeeld/blauwdruk te gebruiken voor je eigen zelfgemaakte Nederlandstalige scriptie, of vervolgens gebruik te maken van LLM’s (e.g. chatGPT, Bard of Google Translate) voor de vertaling van Engels naar Nederlands.

Moet ik ook betalen voor de titelpagina en de bibliografie (bronvermelding)?

Nee. Bij bijvoorbeeld extraessay worden deze pagina’s niet meegerekend. Zowel de titelpagina als de bronvermelding pagina’s krijg je gratis. Dit is ook bij de meeste andere partijen het geval.

Welk ‘niveau’ selecteer ik voor een hbo of WO scriptie?

Voor een hbo scriptie kies je ‘Undergraduate’ level.
Voor een WO (universitaire) scriptie kies je ‘Master’ level.
(de andere geboden ‘niveaus’ zijn ‘high school’ (dit is voor middelbare school werkstukken, ‘college’ (dit is voor mbo werkstukken), en ‘PhD’ level (dit is voor doctoraal (promotie) scripties).

Kan ik ook mijn essay laten schrijven tegen betaling?

Ik lees steeds ‘scriptie laten schrijven’ maar geldt dit ook voor mijn essay of paper? Ja. We spreken van ‘scriptie’ maar dit geldt net zo goed voor de gewone essay of paper. Met ‘essay’ bedoelen we het soort werkstukken/papers waar je er meestal meerdere per jaar van moet schrijven, waar een scriptie meestal refereert naar eindscriptie (ookwel ‘afstudeerscriptie’) of thesis (of officieel in het Nederlands ‘these’). Beide vormen zijn mogelijk om uit te besteden.

Kan het ook zonder een account te hoeven maken?

Het laten schrijven (/kopen) van een essay of scriptie vereist eigenlijk altijd het maken van een account. Dit is nu eenmaal de aanpak van dit soort dienstverleners om betalingen en contact makkelijker te maken. Voorheen had dissertationguru een methode om zonder account een bestelling the plaatsen, maar ook hier is dit sinds november 2020 niet meer mogelijk.

Wat zijn de geaccepteerde betaalmethoden?

Bij de meeste partijen worden enkel de grote credit card partijen geaccepteerd (VISA, Mastercard, Discover en American Express) en is PayPal geen optie.
Update: Extraessay accepteert voor de Nederlandse studenten nu ook iDeal.
(Let op: deze optie wordt enkel getoond wanneer je de website op de Nederlandse taal instelling zet. Dit doe je door rechtsboven in de site ENG naar NL te switchen voordat je op ‘betalen met iDeal‘ klikt)

Hoeveel woorden per pagina is standaard?

270 Woorden. De standaard (bijvoorbeeld van de APA en Harvard stijl) is double spaced en dan kom je uit op 270 woorden per pagina. Dezelfde standaard wordt gehanteerd door Nederlandse hogescholen en universiteiten.

Kan mijn scriptie in APA-stijl worden gedaan?

Ja. Er wordt een format stijl uitgevraagd. Hier kun je kiezen tussen Chicago, Harvard, MLA en APA-stijl.

Is een schoolopdracht laten maken ook mogelijk?

Jazeker, we spreken van scriptie en thesis omdat hbo en universitaire studenten de meest voorkomende klanten zijn, maar opdrachten voor middelbare school (bijvoorbeeld een praktische opdracht) zijn ook mogelijk om te laten maken.

Kan dit voor mijn bachelorproef en/of masterproef (Belgie)?

Het maakt niet uit of het werk dat je wilt laten uitbesteden gaat om werk van een Nederlandse universiteit of hoge school of een instantie in België waar gesproken wordt van een bachelorproef of masterproef.

Kan iemand mijn scriptie schrijven?

Ja, dit kan. Maar dit is bij het inleveren alsof het je eigen scriptie is wel strafbaar. We weten dat dit desondanks veel gebeurt. We adviseren om het geleverde werk als blauwdruk te gebruiken voor het schrijven van je eigen scriptie in plaats van het uitbestede werk onder jouw naam in te leveren.

Is mijn scriptie laten schrijven strafbaar?

Het korte antwoord hier is ‘ja, het laten schrijven van je scriptie door een ghostwriter is strafbaar’. Dat wil zeggen dat wanneer je betrapt wordt op het inleveren van een scriptie geschreven door iemand anders (de ghostwriter) onder jouw naam, dit inderdaad strafbaar is. Dit zou zelfs kunnen leiden tot een schorsing van je hoge school of universiteit. Een belangrijke nuance hier is dat dit anders is wanneer je een scriptie laat schrijven en deze als voorbeeld gebruikt voor je eigen scriptie. Hier zijn de regels minder duidelijk over.
Echter vanuit een praktisch oogpunt, ket komt vaker voor dat een zelf geschreven scriptie wordt bestraft vanwege plagiaat (door het te veel kopieren en plakken van verschillende gepubliceerde artikelen) door een goedbedoelende student, dan dat een student die een professionele ghostwriter gebruikt betrapt wordt op het gebruik van een ghostwriter.

Hoe weet ik zeker dat de 10% korting geactiveerd is?

Als je via een van de links op onze site (thesishulp.nl) gaat hoort de 10% korting al voor je ingesteld te zijn. Mocht je toch twijfelen, ga dan even opnieuw via een thesishulp link naar de extraessay pagina en gebruik dan handmatig de kortingscode die op onze site onder de FAQ staat.

Welke partijen zijn er om mijn scriptie te laten schrijven?

Bij thesishulp hebben we geregeld feedback ontvangen van studenten over bepaalde online te vinden partijen. Hieronder noemen we alle partijen waarover studenten tevreden waren. Onze voorkeur gaat uit naar extraessay maar dit is zeker niet de enige partij die kwalitatief werk leverde. Zie hier een lijst met links naar alle partijen die door studenten in Nederland gebruikt worden;
Extraessay (grootste aanbieder)
Grademiners.org
Dissertationguru.net
Scriptiemasters (enkel begeleiding en hulp)
99papers (nieuw)
MasterPapers-expert (nieuw, focus op masterscripties)


Extraessay coupons voor korting: E3ESJ | E3ESJ | RQUK5

Het is ook mogelijk onze printbare pdf versie van ‘Scriptie laten schrijven tips’ document hier te downloaden voor meer informatie en tips in een e-reader vriendelijk format: