Scriptie laten schrijven

 

TL;DR:  Je scriptie laten schrijven in plaats van dit zelf te doen is risicovol maar kan noodzakelijk zijn of bepaalde voordelen hebben. Gebruik geen peer-to-peer netwerk (zoals marktplaats) maar kies voor professionele partij. Let bij je keuze voor een partij op dingen als niet-goed-geld-terug garantie en zoek referenties. Onze suggestie is de partij extraessay (engelstalig).

 

Niet zelf zwoegen maar je scriptie laten schrijven? (Inleiding)

Elke student, hbo of wo, is verplicht een scriptie te schrijven om te kunnen afstuderen.
De ‘scriptie wordt soms anders genoemd, thesis, werkstuk of paper bijvoorbeeld. Maar in essentie gaat het om een (geschreven) werkstuk waarmee de student de in al zijn studiejaren vergaarde kennis en vaardigheden demonstreert. Je kunt het zien als alternatief voor een heel groot (open boek) eindexamen.
Voordelen voor de student hiervan zijn dat alles nagezocht mag worden er op bepaalde punten overlegd mag worden met de docent/professor. De nadelen zijn dat het erg veel zelfdiscipline, planning en simpelweg tijd vergt om zelfstandig een scriptie te schrijven. Hoeveel tijd kost de gemiddelde scriptie? De gemiddelde scriptie kost tussen de 3 en 9 maanden. Het aantal uur dat een scriptie kost om te schrijven kun je schatten door het aantal ECTS dat jouw faculteit of hbo aan de afstudeerscriptie heeft toegewezen te vermenigvuldigen met 28.
Voorbeeld: hbo-rechten geeft 30 ECTS voor de scriptie, 30*28 = 840 uur.
Maar 840 uur is niet voor iedereen mogelijk.
Wat zijn nu de opties voor studenten die bijvoorbeeld door veel tijd vergende bijbaantjes of intensieve sporten simpelweg geen 840 te besteden hebben?

Lees hieronder verder over ‘scriptie laten schrijven’..

 

Scriptie laten schrijven; waar moet je op letten?

Het is belangrijk te realiseren dat dit (scriptie laten schrijven) geen vanzelfsprekend veilige business is. Het komt geregeld voor dat een voormalig student een (mogelijk zelfs afgekeurde) scriptie aan meerdere studenten probeert te verkopen. Dit zorgt ervoor dat meerdere studenten een scriptie inleveren die vervolgens afgekeurd wordt op basis van ‘plagiaat’. (Het is protocol bij universiteiten en hogescholen elke ingeleverde scriptie door software te halen die de inhoud automatisch checkt op overlap in een database met alle andere ingeleverde scripties.) Dit soort oplichters maken het erg risicovol om je scriptie te laten schrijven via een peer-to-peer netwerk als bijvoorbeeld marktplaats. We adviseren daarom om dit bij een betaalde, professionele dienstverlener te doen. Thesishulp heeft goede ervaringen met de partij achter extraessay.

Als je zelfstandig een partij gaat zoeken om je scriptie te laten schrijven tegen betaling, let dan goed op deze punten:

  • Algemene indicatoren van een betrouwbare website (https ipv http, telefoonnummer op de site, een contactformulier oid)
  • Wordt er een vast model voor de prijsberekening gehanteerd?
  • Zijn de kosten niet te mooi om waar te zijn?
  • Zijn er referenties van andere studenten te vinden op sites buiten het beheer van partij zelf (kijk bijvoorbeeld eens op sitejabber of trustpilot)
  • Wordt er een ‘niet goed geld terug’ garantie geboden?

 

Kan ik mijn scriptie laten schrijven via thesishulp of marktplaats?

Onze Thesishelpers mogen officieel niet een volledige scriptie tegen betaling voor iemand anders schrijven. Omdat het door iemand anders laten schrijven van een scriptie door de onderwijsinstellingen niet wordt toegestaan. We voeren echter een gedoogbeleid hierop, dus het komt wel voor. Dit zal dan ook niet bestraft worden door ThesisHulp.nl
Studenten blijven we erop wijzen dat het laten schrijven van je scriptie door iemand anders (ookwel een ghostwriter scriptie genoemd) niet zomaar veilig is, en al helemaal niet via een peer-to-peer netwerk (dit zijn platforms zoals marktplaats maar ook het inhouse platform van thesishulp zelf). Dit omdat een peer-to-peer netwerk vaak niet in staat is om een kwaliteitsgarantie te geven en fraude moeilijk op preventieve wijze tegen kan gaan.

Dus onze tip voor het laten schrijven van scripties is om het niet via een peer-to-peer netwerk als marktplaats te doen maar om een professionele partij als extraessay te gebruiken, waar je altijd een beroep kunt doen op de niet-goed-geld-terug garantie, en waar prijzen volgens een vast en transparant model worden berekend.

 

Wat zijn goede, betrouwbare partijen om mijn scriptie te laten schrijven?

Om te voorkomen dat studenten opgelicht worden zouden we bij thesishulp graag een aantal betrouwbare partijen met een goede trackrecord aanbevelen. Welke dan vergeleken kunnen worden op bovenstaande punten zodat elke student voor zichzelf kan beslissen welke scriptie schrijf dienst voor hem de juiste is.
Het aanbod van bewezen betrouwbare partijen die voor de student een goede, volledige scriptie kunnen schrijven is echter extreem beperkt.
beste reviews voor scriptie laten schrijvenAls we de checklist van belangrijke punten (bovenstaand) aflopen bij alle partijen waar je je scriptie kunt laten schrijven tegen betaling blijft enkel extraessay over. Hier hebben we goede ervaringen mee en hebben klantenreviews gecontroleerd en zover mogelijk (i.v.m. anonimiteit) nagevraagd.

scriptie laten schrijven partner partij screenshot

De nr.1 voor het laten schrijven van je scriptie: extraessay

 

Een nadeel van extraessay is dat zo tot op heden nog geen Nederlandstalige scripties schrijft. Het is dus enkel mogelijk om je scriptie te laten schrijven in het Engels (of Duits).

We beloven bij thesishulp op zoek te blijven naar meer partijen met even goede referenties, maar dan waar je ook Nederlandstalige scripties kunt laten schrijven.

 

Lees ook ThesisHulp’s artikel over een ghostwriter scriptie of bekijk onze tips voor het schrijven van een hbo scriptie