Ghostwriter scriptie; wat en hoe?

Een ghostwriter scriptie, de mogelijkheden hiervoor, de risico’s en andere algemene informatie over het gebruik en het vinden van een ghostwriter voor een scriptie wordt veel gezocht op het thesishulp platform.
Vandaar dit overzicht met alle informatie over het vinden en gebruiken van een ghostwriter voor je scriptie.

Samengevat:

Ghostwriter-scriptie

Een ghostwriter voor scriptie betekent simpelweg dat je het schrijven van een scriptie of thesis uitbesteedt. Dit wordt niet toegestaan door nagenoeg alle scholen en universiteiten. Dit brengt dus een risico met zich mee. Ons advies is om je scriptie niet te laten schrijven door een ghostwriter. Wil je dit nu toch doen, doe het dan zo veilig mogelijk. Kies hiervoor geen peer-to-peer netwerk (zoals marktplaats of ons eigen thesishulp P2P platform) maar gebruik hiervoor een gespecialiseerde professionele partij met open klantreviews zoals extraessay of grademiners.org.

Optie 1

extraessay.com

essay/scriptie laten schrijven, als beste gestes

Optie 2

grademiners.org

scriptie laten schrijven beste nr 2

Optie 3

dissertationguru.net

scriptie laten schrijven, beste partij nr 2

Wat is een ‘ghostwriter scriptie’ of ‘ghostwriter thesis’ precies?

Een ghostwriter voor scripties of thesis is een schrijver die onder andermans naam -met diens instemming- een scriptie, thesis, of paper schrijft. De publicatie (de daadwerkelijke scriptie, paper of thesis) verschijnt als zijnde geschreven door de opdrachtgever (i.e. de student).
Het fenomeen ‘ghostwriter scriptie’ of  ‘scriptie ghostwriting’ is in de mainstream bekend geraakt door het gebruik van ghostwriting door bekende personen voor speeches, autobiografieën en dergelijke, omdat de ghostwriter een betere schrijfstijl heeft, inhoudelijk meer kennis heeft of simpelweg omdat de officiële auteur geen tijd heeft. (bron: Wikipedia)

De drie meestgebruikte ghostwriter en scriptiehulp services voor scripties en essays:Criteria


Totaalprijs scriptie (30 pagina's)

(Hier gaat nog 10% vanaf bij de eerste bestelling)

24/7 bereikbaar

Plagiaat check + garantie

iDeal

Gratis herziening

Kwaliteit Score (Jabber & Intern)

Geleverde Scripties

'Niet goed geld terug' garantie 

Korting op 1e bestelling

Onze beoordeling (Top 3)

ExtraEssay

9,80 per pagina.

274,40

(2 pagina's gratis. Betalen via iDeal of Visa)

Bekijk Nu

4.6/5 & 9.7/10

36k

Gebruik onderstaande knop voor 10% korting

#1

Grademiners

9,70 per pagina.

291,00

(betalen met PayPal mogelijk)

Bekijk Nu

4.5/5 & 9/10

45k

Gebruik onderstaande knop voor 10% korting

#2

DissertationGuru

13,80 per pagina.

414,00

(hoogste korting op eerste bestelling; 15%)

Bekijk Nu

Onbekend

Onbekend

Gebruik onderstaande knop voor 15% korting

#3

WordPress Pricing Table Plugin

Een ghostwriter gebruiken voor je scriptie, thesis of ander werkstuk is natuurlijk een optie. Of het toegestaan is, is weer iets anders. Het wordt, met zeer beperkte uitzonderingen, niet toegestaan door scholen en universiteiten een ghostwriter je scriptie of thesis te laten schrijven. ‘Discretion’ is daardoor natuurlijk erg belangrijk.
Ook is het erg belangrijk om een garantie te krijgen dat het werkstuk plagiaat-vrij is. Er zijn online een aantal handige tools te vinden om dit geautomatiseerd te controleren.
(Bij alle in dit artikel besproken partijen is maakt een plagiaatcheck onderdeel uit van het leveringsproces en is ‘plagiaat-vrij garantie’ de standaard)

Zijn er nog andere partijen dan deze drie?

Jazeker. Er zijn misschien wel meer dan 10 partijen actief in Nederland. De drie die we hier steeds noemen zijn simpelweg de meest gebruikte drie waarbij de klanten tevreden zeggen te zijn met het geleverde werk. De relatief nieuwe partijen 99papers en MasterPapers-expert lijken ook veelbelovend maar het duurt nog even voordat we genoeg studenten feedback verzameld hebben om ook over deze twee partijen uitspraken te kunnen doen over de geleverde kwaliteit, service en anonimiteit.

Optie 1

extraessay.com

essay/scriptie laten schrijven, als beste gestes

Optie 2

grademiners.org

scriptie laten schrijven beste nr 2

Optie 3

dissertationguru.net

scriptie laten schrijven, beste partij nr 2

* Scriptiemaster (de nr.3) biedt enkel betaalde begeleiding bij het schrijven van je scriptie. Je kunt hier geen ghostwriter vinden, en je scriptie uitbesteden is hier dus ook geen optie.

Hoe groot is het risico dat ik neem als ik een ghostwriter betaal om mijn scriptie te laten schrijven?

Het risico van een ghostwriter scriptie verschilt maar in essentie is het altijd een risico dat er niet is wanneer je zelf je scriptie schrijft, dus dit zou (naast de voor de hand liggende ethische bezwaren) altijd de voorkeur moeten hebben. Maar wat nu als dit door wat voor reden dat ook simpelweg geen optie is? De grootte van het risico dat je loopt is afhankelijk van een aantal factoren. Doe je het via marktplaats of thesishulp of gebruikt je een professionele instelling? Er zijn natuurlijk voordelen (waaronder vaak de prijs) wanneer je je scriptie uitbesteedt via een ‘peer-to-peer’ platform (marktplaats of thesishulp). Nadelen zijn dat je moeilijker de ervaringen van voorgaande klanten kan inzien, vaak geen plagiaat-vrij garantie kan krijgen en geen ‘niet-goed-geld-terug’ garantie wordt geboden. Daarom is het verstandig om al je opties te bekijken voor je daadwerkelijk met iemand in zee gaat. Zo kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om referenties op te zoeken bij een onafhankelijk partij als ‘sitejabber‘ of ‘trustpilot

Laat de perfecte scriptie voor je schrijven om als voorbeeld, ter inspiratie of als blauwdruk te gebruiken om zelf naar wens aan te passen tot de scriptie die jij gaat inleveren. → lees onze scriptie laten schrijven tips

Kan ik via thesishulp een ghostwriter vinden?

Ja en nee. Thesishulp staat hier eigenlijk niet achter. Maar gezien thesishulp een echt peer-to-peer network is, wordt thesishulp hier wel voor gebruikt. Dit is ook op thesishulp niet toegestaan maar we ondernemen vooralsnog geen actieve stappen om dit te voorkomen of te bestraffen.
Om risico’s voor zowel thesishelpers als studenten te minimaliseren en het gebruik van thesishulp voor het vinden van een ghostwriter te ontmoedigen zijn we een partnership aangegaan met een partij die hierin gespecialiseerd is.
Deze partij is gespecialiseerd in het leveren van kant-en-klare scripties met behulp van ghostwriters. Je kunt ze benaderen via onze homepage (sectie over uitbesteden scriptie) of direct via deze link.

‘Scriptie kopen’ of ‘Ghostwriter scriptie’?

ghostwriter thesis, scriptie

Het verschil is niet erg groot. Doorgaans wordt met een scriptie ghostwriter iemand bedoeld die tegen betaling een scriptie of essay schrijft in naam van de opdrachtgever. Simpelweg een scriptie kopen (voor essays kopen geldt natuurlijk hetzelfde) is vaak meer een situatie waar de opdrachtgever minder invloed heeft op het onderwerp en andere wensen.  Extraessay kan beide, maar de standaard ligt tussen klassiek ghostwriting en de vorm ‘scriptie kopen’ in. Maar ook zonder specifieke eisen of eigen inbreng wordt bij het kopen van je scriptie een unieke scriptie geschreven door een ghostwriter.

Ghostwriter scriptie gezocht

Zoals hierboven beschreven staat thesishulp.nl hier niet achter. We beweren niet dat het niet mogelijk is om het thesishulp platform te gebruiken om een ghostwriter voor je scriptie/thesis te vinden, maar we adviseren dit niet. Als je dit toch wilt doen, adviseren we je om dit niet via een peer-to-peer network te doen. Het is dan veiliger om dit via een professionele dienstverlener te doen. (Zoek er een met open referenties, een plagiaat-vrij garantie en een ‘niet goed geld terug’ garantie. Een goed voorbeeld hiervan is onze partner ghostwriting service. Deze is populair onder Nederlandse studenten maar dit is niet goedkoop en dit blijft officieel niet toegestaan op hbo’s en universiteiten)

Een menselijke ghostwriter of ChatGPT als ghostwriter voor je scriptie?

We hebben het hier steeds over een persoon van vlees en bloed als ghostwriter. Met de komst van ‘Large Language Models’ (LLM) zoals ChatGPT en concurrenten zoals zoals Bard (Google) en Llama 2 (Meta) hoor je echter steeds vaker van over het gebruik van deze AI’s voor het schrijven van een scriptie. Het zal zal niet nodig zijn om te vertellen dat ook dit bij nagenoeg alle universiteiten en hoge scholen in Nederland expliciet verboden is. Al maken sommige instellingen wel een uitzondering voor het gebruik van LLM’s als research tool, het gebruik van bijvoorbeeld chatGPT om de volledige scriptie uit te besteden is bij elke universiteit en hogeschool verboden. Wat natuurlijk vragen oproept met betrekking tot de detecteerbaarheid hiervan. OpenAI (de organisatie achter ChatGPT) had begin 2023 modellen gepubliceerd waarmee achteraf het onderscheid gemaakt zou kunnen worden tussen door chatGPT gegenereerd werk en ‘origineel’ werk op basis van schrijfstijl. De beoogde precisie hiervan werd niet veel later door onafhankelijke researchers, die gebruik maakten van meer gedetailleerde prompts, getest en gedeeltelijk ontkracht. Waarop OpenAI en Bard weer zeiden te werken aan zowel betere detectiemodellen als nieuwe ingebouwde ‘watermarks’ om dit te herkennen. Dus dit blijft moeilijk in te schatten maar het lijkt wel erg risicovol.
Ook is het zo dat zaken zoals de bronnenlijst, en in het algemeen referenties naar academische papers, enorm vaak ‘gehallucineerd’ worden, wat natuurlijk direct verklapt dat de scriptie niet zelf geschreven is. Ook worden vaak citaten gegenereerd die simpelweg nooit plaats hebben gevonden. (Vermoedelijk doordat chatGPT hierbij een mix maakt van verschillende echte citaten en bronnen, waardoor het uiteindelijke resultaat en de genoemde bron simpelweg niet bestaat). Wat minder risicovol lijkt, is om chatGPT te gebruiken voor de grove lijnen van je scriptie, de bulk van je text waarbij je zelf de inhoudelijke lijnen en kaders aangeeft en dit uiteindelijke geheel -als je echt geen mogelijkheid ziet dit zelf te doen- te laten redigeren en corrigeren door een menselijke ghostwriter waarbij je specifiek aangeeft dat alle bronnen en citaten specifieke aandacht vereisen en een voor een gecontroleerd dienen te worden. Lees ons artikel over ‘chatGPT als scriptie ghostwriter‘ voor meer informatie. (hint; ‘dit raden we af!’ Maar evenals voor menselijke ghostwriters, als je het zelf kunt doen, doe het dan zelf!’)

Waar op te letten bij het zoeken van een scriptie ghostwriter?

Het is belangrijk te realiseren dat dit (ghostwriters betalen voor het schrijven van een scriptie) geen vanzelfsprekend veilige business is. Het komt geregeld voor dat een voormalig student een (mogelijk zelfs afgekeurde) scriptie aan meerdere studenten probeert te verkopen. Dit zorgt ervoor dat meerdere studenten een scriptie gaan  inleveren die waarschijnlijk niet alleen niet goed genoeg is, maar ook (op de eerste klant na) een afkeuring kunnen krijgen vanwege plagiaat. (Het is standaard protocol bij universiteiten en hogescholen elke ingeleverde scriptie door software te halen die de inhoud automatisch checkt op overlap in een database met alle andere ingeleverde scripties.) Dit soort frauduleuze praktijken maken het erg risicovol om zoiets via een peer-to-peer netwerk als thesishulp of marktplaats te doen. We adviseren daarom om dit bij een betaalde, professionele dienstverlener te doen. 

Let bij het kopen van een ghostwriter scriptie hierop

Er is veel om op te letten bij het zoeken van een betrouwbare ghostwriter. Naast persoonlijke voorkeur, zoals betaal- en contactmethoden, hebben we hieronder een aantal concrete tips uiteengezet:

  • Algemene indicatoren van een betrouwbare website
       (https ipv http, telefoonnummer op de site, een contactformulier oid)
  • Wordt er een vast model voor de prijsberekening gehanteerd?
  • Zijn de prijzen niet te mooi om waar te zijn?
  • Zijn er referenties te vinden op sites buiten het beheer van partij zelf?
    (bijvoorbeeld op sitejabber of trustpilot)
  • Wordt er een ‘niet goed geld terug’ garantie geboden?
  • Wordt er standaard een ‘plagiaat-vrij’ garantie geboden?

Optie 1

extraessay.com

essay/scriptie laten schrijven, als beste gestes

Optie 2

grademiners.org

scriptie laten schrijven beste nr 2

Optie 3

dissertationguru.net

scriptie laten schrijven, beste partij nr 2

Lees ook onze tips over het scriptie laten schrijven, met details over waar je op moet letten, wat onverstandig is en hoe je een goede partij kunt vinden om je scriptie uit te besteden.