ghostwriter scriptie, het wat en hoe

Een ghostwriter scriptie, de mogelijkheden hiervoor, de risico’s of andere algemene informatie over het gebruik en vinden van een ghostwriter voor een scriptie wordt veel gezocht op het thesishulp platform.
Vandaar dit stukje over het vinden en gebruiken van een ghostwriter voor je scriptie.

ghostwriter scriptie

 

TL;DR   Een ghostwriter voor scriptie betekent simpelweg dat je het schrijven van een scriptie of thesis uitbesteedt. Dit wordt niet toegestaan door nagenoeg alle scholen en universiteiten. Dit brengt dus een risico met zich mee. Ons advies is om je scriptie niet te laten schrijven door een ghostwriter. Wil je dit nu toch doen, doe het dan zo veilig mogelijk. Kies hiervoor geen peer-to-peer network (marktplaats of thesishulp) maar gebruik hiervoor een gespecialiseerde professionele partij met open klantreviews zoals extraessay.

 

Wat is een ‘scriptie ghostwriter’ precies?

Een ghostwriter voor scripties is een schrijver die onder andermans naam -met diens instemming- een scriptie, thesis, of paper schrijft. De publicatie (de daadwerkelijke scriptie, paper of thesis) verschijnt als zijnde geschreven door de opdrachtgever (i.e. de student).
Het fenomeen ‘ghostwriter scriptie’ of  ‘scriptie ghostwriting’ is in de mainstream bekend geraakt door het gebruik van ghostwriting door bekende personen voor speeches, autobiografieën en dergelijke, omdat de ghostwriter een betere schrijfstijl heeft, inhoudelijk meer kennis heeft of simpelweg omdat de officiële auteur geen tijd heeft. (bron: Wikipedia)

 

 

Kan ik een ghostwriter gebruiken voor mijn scriptie?

Een ghostwriter gebruiken voor je scriptie, thesis of ander werkstuk is natuurlijk een optie. Of het toegestaan is, is weer iets anders. Het wordt, met zeer beperkte uitzonderingen, niet toegestaan door scholen en universiteiten een ghostwriter je scriptie of thesis te laten schrijven. ‘Discretion’ is daardoor natuurlijk erg belangrijk. Ook is het erg belangrijk om een garantie te krijgen dat het werkstuk plagiaat-vrij is. Er zijn online een aantal handige tools te vinden om dit geautomatiseerd te controleren. Weet je zeker dat je je scriptie wilt uitbesteden en wilt laten schrijven door een ghostwriter kijk dan onder de sectie ‘uitbesteden scriptie’ op de thesishulp homepage of gebruik deze link om direct bij onze partnersite voor ghostwriters en uitbesteden te bekijken.

 

Hoe groot is het risico dat ik neem als ik een ghostwriter betaal om mijn scriptie te laten schrijven?

Het risico van een ghostwriter scriptie verschilt maar in essentie is het een risico dat er niet is wanneer je zelf je scriptie schrijft, dus dit zou (naast de voor de hand liggende ethische bezwaren) altijd de voorkeur moeten hebben. Maar wat nu als dit door wat voor reden dat ook simpelweg geen optie is? De grootte van het risico dat je loopt is afhankelijk van een aantal factoren. Doe je het via marktplaats of thesishulp of gebruikt je een professionele instelling? Er zijn natuurlijk voordelen (waaronder vaak de prijs) wanneer je je scriptie uitbesteedt via een ‘peer-to-peer’ platform (marktplaats of thesishulp). Nadelen zijn dat je moeilijker de ervaringen van voorgaande klanten kan inzien, vaak geen plagiaat-vrij garantie kan krijgen en geen ‘niet-goed-geld-terug’ garantie wordt geboden. Daarom is het verstandig om al je opties te bekijken voor je daadwerkelijk met iemand in zee gaat. Zo kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om referenties op te zoeken bij een onafhankelijk partij als ‘sitejabber’ of ‘trustpilot’.

Kan ik via thesishulp een ghostwriter vinden?

Ja en nee. Thesishulp staat hier eigenlijk niet achter. Maar gezien thesishulp een echt peer-to-peer network is, wordt thesishulp hier wel voor gebruikt en thesishulp onderneemt geen actieve stappen om dit te voorkomen of te verbieden. Om risico’s voor zowel thesishelpers als studenten te minimaliseren en het gebruik van thesishulp voor het vinden van een ghostwriter te ontmoedigen zijn we een partnership aangegaan met een partij die hierin gespecialiseerd is. Deze partij is gespecialiseerd in het leveren van kant-en-klare scripties met behulp van ghostwriters. Je kunt ze benaderen via onze homepage (sectie over uitbesteden scriptie) of deze link.